Nová Chýně

Nová Chýně
a okolí

Lokalita projektu

Město Chýně

Město Chýně se nachází na západním okraji Prahy, jen 14 km od jejího centra, mezi Hostivicemi (na severovýchodě) a Rudnou (na jihozápadě). Městem protéká Litovický potok se dvěma rybníky - Bašta a Strahovský rybník, obnovený roku 1999. Žije zde cca 4 657 obyvatel (2023) o průměrném věku 33 let. Je zde výborná občanská vybavenost. V okolí je převážně zemědělská krajina a oblasti kolem Litovického potoka, která jsou cílem intenzivní obnovy a rekultivace, nabízejí odpočinek v přírodě a zvou k příjemným procházkám.

Rozloha města je 5,00 km². Nadmořská výška je 370 m.n.m. a stojí zde kolem tisíce domů. Ve městě jsou k dispozici kompletní inženýrské sítě, včetně nové čističky odpadních vod.

Vedení města intenzivně pracuje na neustálém zlepšování občanské vybavenosti – zpevnění komunikací, rozšíření školky a vybudování nové školy. Blízkost hlavního města, výborná dopravní dostupnost a nejčistější ovzduší v okolí Prahy vede k rychlému rozvoji Chýně, současně si zachovává výhody klidného bydlení na vsi a řada místních spolků zde pořádá mnoho zajímavých akcí, jimiž udržuje staré a zakládá nové tradice.

Lokalita

Skvělá dostupnost

Lokalita Nové Chýně je lehce dostupná autem, regionálním autobusem nebo vlakem. Pohodlně odsud najedete na dálnici D5, rychlostní silnice R6 (karlovarské), R7 (slánské) či R1 (pražský okruh). V Chýni je k dispozici od r. 2014 také železniční trať 122 se dvěma vlakovými zastávkami Chýně a Chýně-jih. Autobusové spojení na metro B-Zličín a metro A-Motol zajišťují regionální linky 347 a 358 a cesta trvá jen pouhých 12 min.

III A

Nová Chýně

Občanská vybavenost

…ve městě Chýně je bohatá. Je zde nová základní škola a mateřská školka (postaveny 2017) a druhá novější školka je přímo v projektu Nová Chýně. Pro relaxaci a odpočinek se nabízejí parky, dětská hřiště a místa kolem rybníků nebo přírodní koupaliště s písečnou pláží. Je zde samozřejmě městský úřad, knihovna, pošta, praktičtí lékaři, obchody, restaurace, sportovní hala. Probíhá zde řada kulturních akcí a činné jsou různé zájmové spolky, včetně seniorských.

Občanskou vybavenost pak rozšiřuje bohatá, jen minuty jízdy vzdálená, nabídka nákupního centra Metropole Zličín a mnoha dalších obchodů v této oblasti včetně IKEA, Tesco, Globus, Datart, DM drogerie, PetCenter, Starbucks a mnoha dalších.

Lokalita

Vše po ruce

Developerský projekt rodinných domů NOVÁ CHYNĚ vzniká na jihu oblíbeného města Chýně situované mezi Hostivicemi (na severovýchodě) a Rudnou (na jihozápadě). Nachází se na západním okraji Prahy a je vzdálena jen 14 km od jejího centra. Městem protéká Litovický potok se dvěma rybníky - Bašta a Strahovský rybník. Domy Nová Chýně se výborně hodí pro rodinné a pohodlné příměstské bydlení. Obyvatelé se mohou těšit jak z bohaté občanské vybavenosti města, tak z odpočinku v přírodě například na přírodním koupališti s písečnou pláží.